Jufnaomi.nl Nieuwsbrief - editie 9

november 2004

In deze editie:

December staat voor de deur, een leuke maand voor kinderen. Sinterklaas is weer in het land, dus alle kinderhartjes beginnen sneller te kloppen. Hij leek niet optijd in Alkmaar aan te komen, maar dankzij de perpernoten-olie is dit toch weer gelukt.
Wat ga ik dit jaar krijgen? De raceauto? Een pop? Of helemaal niets? Misschien krijg ik dan iets van de kerstman, want ook hij komt deze maand weer langs.

Op Jufnaomi.nl is ook de afgelopen maand vanalles gebeurd, natuurlijk vele nieuwe lessen, maar ook zijn er Diddl dagritmekaarten geplaatst. Hiervoor moest achter de schermen ook weer het een en ander aangepast worden. Aan het hoge aantal bezoekers deze maand is te zien dat Jufnaomi.nl nog steeds een succes is, voor nieuwe ideeŽn blijven we natuurlijk nog steeds open staan!
Ik wens iedereen namens mij en Juf Naomi alvast een fijne sinterklaas en zie je graag terug op de site!

Japie82


400 lessen
Door: Juf Naomi

Sinds 23 november kun je 400 lessen op de site vinden!
Omdat we op dit moment druk bezig zijn met het toevoegen van dagritmekaarten staat het toevoegen van lessen even op een laag pitje. Er zijn echter nog genoeg leuke ideeŽn!
Deze maand hebben we een aantal lessen en heel veel boekverslagen ontvangen van Juf Daphne. Nogmaals bedankt! Mocht je een boek zoeken dan kun even kijken in de verslagen van Juf Daphne en misschien zit er wel een leuk, minder bekend boek tussen om voor te lezen in je klas.
We hopen komende maand richting de 500 lessen te gaan. Nog steeds kunnen we jullie hulp goed gebruiken!


Dagritmekaarten
Door: Juf Naomi

Eindelijk.. onze eigen dagritmekaarten.
In onze zoekmachine staan dagritmekaarten al sinds het begin op nummer 1 van het zoeken. Deze maand kregen we van Juf Daphne een aantal dagritmekaarten toegestuurd van Diddl. Omdat we deze er zo leuk uit vonden zien besloten we er nog meer te maken.
Nog lang niet alle vakken hebben we er tussen staan. Deze konden we nog nergens vinden om het internet. Misschien dat we andere vakken later nog een keer gaan maken! Mochten jullie nog goede en leuke plaatjes tegenkomen dan kun je die natuurlijk altijd sturen. We hopen dat jullie veel plezier zullen hebben van deze Diddl dagritmekaarten!
Je kunt ze hier vinden: Diddl Dagritmekaarten


Sinterklaas
Door: Juf Naomi

Het is bijna weer zover!
Bijna iedereen is in de klas bezig met het thema Sinterklaas. Vandaar ook een aanvulling van lessen bij dit thema.
Er zijn twee ideeŽn voor een themahoek in de onderbouw, een aantal ideeŽn voor beeldende vorming in de midden- en bovenbouw. En ... een aantal songteksten van liedjes. Niet alleen de standaard nummers, maar ook een aantal speciale.
Toch ben ik nog op zoek naar een aantal ideeŽn rond het thema Sinterklaas. Ik ben vooral benieuwd naar aankomsten van Sinterklaas op school. Deze zou ik willen verzamelen en in een aparte les zetten, zodat iedereen voor volgend jaar weer een origineel idee heeft! Heeft iemand een super goed idee? Zou je die dan willen mailen naar Juf Naomi?
Je kunt je document ook uploaden op de site.


  Verhalend ontwerp
Door: Juf Naomi

Deze maand heb ik me weer gewaagd aan het bedenken en ontwikkelen van een verhalend ontwerp.
Dit is echter nog maar mijn tweede idee. Het idee is ontstaan naar aanleiding van een les over de provincie Groningen op de site van verhalend ontwerpen.

Het leek mij een leuk idee om zoiets ook met Europa te doen. Laat de kinderen maar even lekker puzzelen met de natuur en cultuur van Europa. Waar zouden zij op vakantie gaan als ze bepaalde interesses hadden.
Helaas heb ik geen klas om deze uit te voeren en nog geen school om mijn idee voor te leggen.
Toch zou ik heel graag willen weten of dit een goed verhalend ontwerp is. Ik heb hier nooit les in gehad of iets over gelezen. Ik heb maar een beetje aangerommeld. Zelf ben ik tevreden over het resultaat, maar ik zou het graag van jullie willen horen wat jullie er van vinden. Op- of aanmerkingen kun je sturen naar Juf Naomi
Alvast bedankt!


Europa
Door: Juf Naomi

Niet alleen een verhalend ontwerp over Europa staat op de site.
Ik wilde er een heel thema aan verbinden.
Het thema is in dit geval gemaakt voor groep 7. Dit omdat in die groep de topografie van Europa aan de beurt is. Ook het aardrijkskundeboek bestaat voor een groot gedeelte uit lessen over Europa. Zo zijn deze lessen goed te verbinden aan een thema en wordt het voor de leerlingen interessanter!
Zelf hoop ik ooit de kans te krijgen om dit thema zelf uit te voeren! Het lijkt me echt een hele uitdaging!

 

Boekentip
Door: Juf Naomi

Omdat ik veel inval op een school die werkt met Ontwikkelings Gericht Onderwijs (zie verslag op de site) besloot ik deze maand een boek aan te schaffen.
Het boek heet Thema's en Taal en is geschreven door Bea Pompert. ISBN: 90 232 3901 6

Het boek is een geweldige bron van informatie. In het boek staan vele voorbeelden over het verbinden van taallessen aan je thema.
Maar ook als je niet werkt met OGO heb je heel erg veel aan dit boek. Soms wil je gewoon even iets anders dan een saaie taalles uit het boek. Dit boek staat boordevol interessante taallessen die kinderen soms niet eens zien als een taalles.

Het boek is al voor 28,50 euro te verkrijgen en is zijn geld zeker waard!
Maak je taallessen uitdagender en zinvoller!


Groep 3
Door: Juf Naomi

Nog nooit had ik een groep 3 gehad. Totdat ik vorige week door een school gebeld werd om in te komen vallen voor groep 3. Als echte bovenbouw juf had ik niet verwacht dat het iets voor mij zou zijn. Maar wat schetste mijn verbazing? Ik vond het hartstikke leuk. Een week later stond ik weer voor een groep 3 en ook dat vond ik erg leuk. Maar vooral was het leerzaam. ideeŽn voor groep 3/4 waren nog niet veel te vinden op de site.
Deze week ben ik bezig geweest met het ontwerpen van lessen die de geletterdheid bevorderen. Het resultaat is te zien bij het onderdeel Nederlands. Bij groep 3/4 zijn een behoorlijk aantal lessen toegevoegd. Dit zijn echter geen grote lessen. Meer een aantal kleine ideeŽn om het leren lezen en schrijven leuker te maken.
Veel plezier met de nieuwe lessen!

 

Statistieken
Door: Japie82

Zoals in elke nieuwsbrief weer een aantal feitjes over Jufnaomi.nl.
Gegevens dateren van 24 november 2004

Website:
Host URL: http://www.jufnaomi.nl
Aantal lessen: 400
Aantal bezoekers: 92010 (sinds 26 oktober 2003)
Aantal bezoekers per dag: tussen 300 en 600 (gemiddeld)
Drukste dag: 15 november 2004 -> 650 bezoekers
Drukste dag deze maand: 15 november 2004 -> 650 bezoekers
Aantal MB ruimte: 30,463
Aantal GB dataverkeer: 26.344 (in 2004)

Zoekmachine (op Jufnaomi.nl)
Aantal zoekacties: 13415
Aantal zoekwoorden: 2860

Links
Aantal links: 77
Aantal keren geklikt: 8931

Forum:
Aantal leden: 38
Aantal topics: 52
Aantal berichten: 216
Aantal bekeken topics: 13566

Nieuwsbrief
Aantal ontvangende leden: 122
Editie: 9


Colofon

De redactie van deze nieuwsbrief is te bereiken op nieuwsbrief@jufnaomi.nl

Wilt u een bijdrage leveren aan deze nieuwsbrief dan kunt u mailen naar bovenstaand adres.
Adverteren
Wilt u adverteren? Neem dan contact op met adverteren@jufnaomi.nl.
Aan- en afmelden
Iedereen die zich bij Jufnaomi.nl aanmeldt ontvangt automatisch deze nieuwsbrief. Wilt u deze niet meer ontvangen kunt u zich hier afmelden.

Ontvangt u de nieuwsbrief nog niet zelf kunt u zich op www.jufnaomi.nl aanmelden.