Jufnaomi.nl Nieuwsbrief - editie 6

juli/augustus 2004

In deze editie:
Na een zeer rustige vakantieperiode begint het weer te leven op Jufnaomi.nl.
Het aantal lessen stijgt weer en er komen weer meer bezoekers.
In het noorden is de vakantie ook voorbij en beginnen de scholen maandag weer.
Natuurlijk kunnen we het dit schooljaar ook niet alleen en vragen we iedereen te helpen met het verzamelen van leuke ideeŽn en lessen!Rust
Door: Juf Naomi

Na een korte periode van rust en vakantie is het de bedoeling weer wat meer aandacht te besteden aan de website.
De afgelopen maanden zijn er (te) weinig nieuwe lessen bijgekomen. Nu de vakantie bijna voorbij is begint de inspiratie weer een beetje te komen! Het idee is er om ook wat meer aandacht te besteden aan de middenbouw.

Jufnaomi.nl is ontstaan omdat er volgens mij een gebrek was aan leuke lesideeŽn voor de bovenbouw. Inmiddels zijn er heel wat lessen voor deze bouw verzameld en willen we de aandacht ook vestigen op de andere bouwen.

Door het invalwerk dat er aan zit te komen zal ik ook meer les gaan geven in andere bouwen en hiervoor meer inspiratie op doen. Zodra er meer lessen komen voor andere bouwen gaan we de indeling van de lesideeŽn aanpassen, zodat het overzichtelijk blijft! Je lesideeŽn blijven echter heel erg welkom! Voor alle bouwen!


Nieuwe lessen
Door: Juf Naomi

Na een grote zoektocht in een hele grote tas met allerlei werkjes van mijn zusje hebben we een aantal werkjes geselecteerd die we wel op de site konden plaatsen.
De meeste lessen waren voor de kleuters of voor de Middenbouw. Een aantal hiervan is geplaatst op 12 augustus. De rest moet nog even uitgewerkt worden. Bij deze werkjes zijn ook foto s, zodat jullie voorbeelden hebben.
Zodra de scholen in het Noorden weer beginnen ga ik mijn speurtocht langs de kleuterklassen beginnen en zal de sectie onderbouw zeker worden uitgebreid.


Nieuwe verdeling lessen
Door: Juf Naomi

Zoals je misschien al hebt opgemerkt is de site weer eens veranderd. Naar aanleiding van een mailtje ontstond het idee om de lessen onder te verdelen in bouwen.
Het resultaat is een verdeling van de lessen voor groep 1/2, 3/4, 5/6 en 7/8. Zo kun je nog gemakkelijker lessen vinden voor je groep.
Maar dat is nog niet alles. Als je in het rijtje van je groep op een les drukt komt er bovenaan de les te staan voor welke doelgroep de les precies is. Niet alle lessen zijn namelijk te gebruiken voor twee klassen. Kijk je bijvoorbeeld naar een les over kalenders, dan is die te moeilijk voor groep 7. Vandaar deze oplossing.
Graag zouden we willen horen of jullie dit een goed idee vinden! Ook vinden we het heel erg fijn als er mensen komen met nog meer andere ideeŽn. Zo wordt de site nog overzichtelijker.

 

  Halloween
Door: Juf Naomi

30 Oktober is het weer zo ver. Halloween!
Omdat het in Nederland ook zo n hype wordt hebben we er een compleet thema van gemaakt. Dit keer niet alleen voor de bovenbouw, maar voor alle klassen. Van groep 1 tot groep 8.
Het thema is nog lang niet compleet, het zijn zomaar wat losse ideeŽn. Meer ideeŽn zijn altijd welkom.


Lampion
Door: Juf Naomi

Niet het hele land doet aan Sint Maarten. In het Noorden lopen wij dan met onze lampion langs de deuren voor wat snoep.
Elk jaar moet er dus een nieuwe lampion bedacht worden. Inmiddels heb ik alleen nog maar een Mickey Mouse lampion.
Ik ben dus ook op zoek naar andere leuke lampions! Heb je ideeŽn? Stuur ze dan op! Onder vermelding van je naam komen ze dan op de site te staan.

 

Werk
Door: Juf Naomi

Nu ik mijn studie heb afgerond ben ik druk op zoek naar werk.
Helaas is er hier in het Noorden maar weinig te vinden. Het liefst zou ik een baan willen vinden in de omgeving Hoogezand. Maar ik ben ook bereid om wat verder weg te gaan werken.
Het liefst in de bovenbouw, maar het lijkt me ook wel weer een hele uitdaging om eens een groep 4 of 5 te doen.

Heeft iemand een baantje in de aanbieding? Of weet iemand een vacature in de provincies Groningen of Drenthe? Zou je dan een mailtje willen sturen naar naomi@jufnaomi.nl Ik zou ontzettend graag voor mijn eigen klasje willen staan!


Nieuwsbrief
Door: Juf Naomi

Misschien heb je opgemerkt dat de nieuwsbrief afgelopen maand niet verzonden is?
Er waren in de maand juli zo weinig nieuwe lessen bijgekomen en er was zo weinig veranderd aan de site dat we besloten geen nieuwsbrief te sturen.
We doen ons best om deze maandelijks te versturen, maar als er geen nieuws is lijkt het ons beter geen te sturen i.p.v. een kleine waarin niks bijzonders staat.
De afgelopen maand is het bezoekersaantal ook ontzettend terug gedrongen. Nu de vakantie ten einde loopt zien we gelukkig het aantal weer oplopen. We hopen dat we binnenkort weer op ons gewone aantal zitten!

 

Reclame
Door: Juf Naomi

Om Jufnaomi.nl nog bekender te maken besloot juf Naomi dat het tijd voor reclame was. Maar hoe doe je dat?
Eerst maar even bij jezelf beginnen.
Achter op de auto van juf Naomi zit nu een hele mooie sticker die mensen naar de site moet trekken.
Verder zijn we op zoek naar bedrijven die ons willen sponsoren? Iemand interesse of ken je een bedrijf die dat graag zou willen, stuur dan ook even een mailtje!


Verhalend ontwerpen
Door: Juf Naomi

Na een bezoekje op www.verhalendontwerpen.nl leek het me leuk om ook eens zelf te proberen zo n verhalend ontwerp te maken.
Het probleem is alleen dat ik hier nooit lessen over heb gehad of een cursus erover heb gevolgd.
Maar toch heb ik mijn best gedaan er een geheel van te maken.
Graag zou ik willen weten wat jullie er van vinden. Als je zelf ook nog een verhalend ontwerp hebt is het altijd mogelijk deze op de site te laten plaatsen!

 

  Statistieken
Door: Japie82

Zoals in elke nieuwsbrief weer een aantal feitjes over Jufnaomi.nl.
Gegevens dateren van 21 augustus 2004

Website:
Host URL: http://www.jufnaomi.nl
Aantal lessen: 211
Aantal bezoekers: 58147 (sinds 26 oktober 2003)
Aantal bezoekers per dag: tussen 100 en 200 (gemiddeld)
Drukste dag: 8 maart 2004 -> 528 bezoekers
Aantal MB ruimte: 28,162
Aantal GB dataverkeer: 13.319 (in 2004)
Aantal zoekacties: 5500 (zoekmachine op Jufnaomi.nl)

Forum:
Aantal leden: 27
Aantal berichten: 162

Nieuwsbrief
Aantal ontvangende leden: 82
Editie: 6


Colofon

De redactie van deze nieuwsbrief is te bereiken op nieuwsbrief@jufnaomi.nl

Wilt u een bijdrage leveren aan deze nieuwsbrief dan kunt u mailen naar bovenstaand adres.
Adverteren
Wilt u adverteren? Neem dan contact op met adverteren@jufnaomi.nl.
Aan- en afmelden
Iedereen die zich bij Jufnaomi.nl aanmeldt ontvangt automatisch deze nieuwsbrief. Wilt u deze niet meer ontvangen kunt u zich hier afmelden.

Ontvangt u de nieuwsbrief nog niet zelf kunt u zich op www.jufnaomi.nl aanmelden.