Jufnaomi.nl Nieuwsbrief - editie 4

mei 2004

In deze editie:
Na een rustige periode op de site door weinig bezoekers en weinig tijd om lessen te maken hoop ik dat het de komende tijd weer beter gaat.
Nu de LIO stage van Juf Naomi is afgelopen hoop ik dat hierdoor meer tijd vrij is om aan de site te werken.
Natuurlijk blijft jullie hulp altijd welkom!Nieuw
Door: Juf Naomi

De afgelopen maand is er weinig veranderd aan de site. Juf Naomi is druk op zoek naar leuke nieuwe veranderingen. Blijf regelmatig komen!


Nieuwste lesideeŽn
Door: Juf Naomi

Het komt weer een beetje op gang. Sinds 10 mei zijn er weer een aantal nieuwe lessen te bewonderen op de site. Deze lessen hebben veel te maken met mijn stage. Wij draaiden in de klas het thema Tweede Wereldoorlog en na de vakantie gaan we beginnen met het thema Ameland. Vandaar een aantal lessen over deze onderwerpen. Maar het was ook mijn afscheidsperiode van de klas. Na een jaar stage te hebben gelopen zit de LIO erop en kan ik me nu voorbereiden op mijn afstuderen. Als afstudeerproject moest ik een scriptie schrijven. Deze is ook als nieuwe "les" te bewonderen. Het EK komt eraan.Van een collega kreeg ik een leuke EK les. Ook te gebruiken op koninginnedag.

 

  Scriptie
Door: Juf Naomi

Als afstudeerproject moest ik een scriptie schrijven. Deze is dus ook als nieuwe "les" te bewonderen.
Mijn stageschool is een school die zich al een paar jaar bezig houdt met het OGO onderwijs. Het ontwikkelings gericht onderwijs. In de onderbouw is deze nieuwe visie al volledig doorgevoerd. Maar in de bovenbouw blijkt dat een stuk lastiger te zijn. Want hoe ga je om met je wereldoriŽnterende vakken? Kun je alles halen uit je thema? Laat je de methode volledig los?
Een aantal van deze ideeŽn heb ik op een rijtje gezet. Dit is te lezen in de scriptie. Ik wil met deze scriptie een opstapje geven aan scholen die ook van plan zijn dit onderwijs in te voeren. Er moet goed over nagedacht worden als je dit voor de hele school wilt laten gelden, want OGO in de bovenbouw is nog niet zo gemakkelijk!


Op zoek
Door: Juf Naomi

Juf Naomi is druk op zoek naar nieuwe lesideeŽn. Vooral naar het thema circus wordt veel gezocht. Heeft iemand nog leuke ideeŽn voor dit thema? Mail dan naar
Juf Naomi

De andere ideeŽn voor nieuwe thema's zijn:
  • Ameland
  • De ruimte
  • Verkeer
  • Boerderij

Juf Naomi zal zelf ook een aantal ideeŽn plaatsen op de site, maar met jullie hulp hoopt zij tot een beter resultaat te komen.

 

Forum
Door: Juf Naomi

Toch maar weer eens een stukje over het forum. Naar mijn idee wordt hier veel te weinig gebruik van gemaakt. Ik zou het heel erg leuk vinden als mensen vertellen hoe ze mijn lessen vonden. Welke les heb je gegeven? Wat zou je er anders aan willen zien? Heb je er veranderingen in aangebracht.
Wie wil daar iets over vertellen op het forum??

Onderbouw
Door: Juf Naomi

Omdat juf Naomi helemaal geen onderbouw juf is, is ze op zoek naar juffen die wel voor de kleuters kiezen en lesmateriaal willen delen. Onder vermelding van je naam zullen we dan de lesideeŽn plaatsen!
Hopelijk zijn er een aantal juffen die graag hun lessen op deze site willen zien.
 

  Statistieken
Door: Japie82

Het begint een vaste rubriek in de nieuwsbrief te worden, dus ook deze keer een aantal feitjes over Jufnaomi.nl.
Gegevens dateren van 25 mei 2004

Website:
Host URL: http://www.jufnaomi.nl
Aantal bezoekers: 46107 (sinds 26 oktober 2003)
Aantal bezoekers per dag: tussen 250 en 450 (gemiddeld)
Drukste dag: 8 maart 2004 -> 528 bezoekers
Aantal MB ruimte: 33
Aantal GB dataverkeer: 9.605 (in 2004)

Forum:
Aantal leden: 24
Aantal berichten: 130

Nieuwsbrief
Aantal ontvangende leden: 75
Editie: 4


Colofon

De redactie van deze nieuwsbrief is te bereiken op
nieuwsbrief@jufnaomi.nl

Wilt u een bijdrage leveren aan deze nieuwsbrief dan kunt u mailen naar bovenstaand adres.
Adverteren
Wilt u adverteren? Neem dan contact op met adverteren@jufnaomi.nl.
Aan- en afmelden
Iedereen die zich bij Jufnaomi.nl aanmeldt ontvangt automatisch deze nieuwsbrief. Wilt u deze niet meer ontvangen kunt u zich hier afmelden.

Ontvangt u de nieuwsbrief nog niet zelf kunt u zich op www.jufnaomi.nl aanmelden.