Jufnaomi.nl Nieuwsbrief - jaar 2, editie 2

februari 2005

In deze editie:

Ondanks de drukte is de nieuwsbrief deze maand toch optijd!
Ik ben deze maand begonnen met mijn afstudeerproject en Juf Naomi is naast haar werk ook weer begonnen met een studie Cultuurgeschiedenis. Door deze drukte kan het de komende tijd voorkomen dat er iets later gereageerd wordt of dat lessen en verzoekjes voor nieuwe dagritmekaarten later geplaatst worden. Graag je begrip hiervoor!
Toch blijven we graag je reacties/verzoekjes/opmerkingen en lessen ontvangen.

Japie82


Nieuw
Door: Juf Naomi

Alweer een nieuw vak op de site. Misschien is het je al opgevallen, maar bij de lesideeŽn is een nieuwe sectie gekomen: Verkeer.
We kregen een upload van juf Miriam met een volledig Verkeersproject voor de middenbouw. Omdat we hier geen specifieke plek voor hadden en het project zo ontzettend mooi vonden besloten we hier een apart onderdeel voor te maken. In de toekomst hopen we dan ook meer verkeerslessen te verzamelen.

Verder kregen we van juf Noortje een les brooddeeg maken. Deze les ligt echter nog te wachten op een plekje. We zijn erg benieuwd of jullie het een goed idee vinden als we een aparte sectie koken maken en hoe we deze dan in moeten vullen. Je kunt je opmerkingen mailen naar naomi@jufnaomi.nl. Eventueel kunnen we ook een thema "De bakker" gaan maken, maar dan hebben we meer leuke lessen nodig om er een echt goed thema van te maken. Laat van je horen!

Dan nog een verzoekje voor het schoolvak techniek. Sinds 1998 een verplicht vak op school. Heeft iemand daar nog leuke ideeŽn voor? Ook in dit geval kun je mailen naar het bovenstaande adres.

Zodra we jullie reacties binnen hebben gaan we aan de slag met deze nieuwe onderdelen!
We zullen ook zelf ons best doen nieuwe/leerzame/leuke lessen voor deze vakken te ontwikkelen!


Foto's Dagritmekaarten
Door: Juf Naomi

De Dagritmekaarten site loopt super! Veel mensen maken gebruik van onze Diddl Dagritmekaarten.
Aan iedereen die een verzoekje bij ons indient vragen wij of ze een foto kunnen maken van de Dagritmekaarten. We zouden zo graag aan de rest van de wereld willen laten zien hoe onze kaarten worden gebruikt.
Vaak wordt er toegezegd een foto te maken, maar tot op heden hebben we er nog geen ťťn mogen ontvangen.
Het is onze bedoeling om een aantal voorbeelden aan mensen te geven over het gebruik van de kaarten. Hoe maak je een overzichtelijk schema zowel in de klas als thuis. Hiervoor hebben we leuke foto's nodig van de planningsborden.
Is er iemand die zijn planbord heel erg graag aan ons wil laten zien? Natuurlijk vermelden we je naam bij de foto (tenzij je dit niet wilt)!


Lessen geupload
Door: Juf Naomi

Verschillende mensen hebben de laatste tijd de weg gevonden naar het uploaden! Door de drukte van een baan en ontzettend veel invallen schiet de site en het bedenken van nieuwe lessen er nog wel eens bij in. We zijn dan ook ontzettend dankbaar voor de lessen die we de laatste maand allemaal binnen hebben gekregen.
Een paar keer is het zelfs voorgekomen dat mensen meer dan 5 lessen op stuurden! Het is ontzettend fijn om lessen van andere mensen te mogen ontvangen. Zo helpen we elkaar alleen maar beter worden! Je hoeft het als leerkracht tegenwoordig gelukkig niet meer alleen te doen of met je team. Er zijn zoveel leuke sites waar je lessen kunt vinden. We hopen dat steeds meer mensen de weg naar deze site weten te vinden en ons willen helpen nieuwe/betere lessen te publiceren!

In ieder geval willen we de mensen die ons de afgelopen maanden zulke leuke lessen hebben gestuurd ontzettend bedanken voor hun hulp!


Foto's Beeldende Vorming
Door: Juf Naomi

Zou het niet ontzettend leuk zijn als er meer foto's bij de lesideeŽn stonden? Vaak heb je pas een echt beeld bij lessen als je de les hebt gegeven.
Vooral bij de lessen Beeldende vorming zou het leuk zijn wanneer er foto's aanwezig zouden zijn.
Helaas geef ik zelf geen tekenen in mijn klas en kan ik de lessen van de site niet uitvoeren en vastleggen.
De vraag is dan ook of er mensen zijn die ooit een les hebben gegeven van de site en hier een foto van hebben gemaakt! Of misschien nog een les gaan doen en hier een foto van zouden willen maken? Zo krijgen we een completer overzicht van de lessen.
Bij een aantal beeldende vorming lessen staan al foto's.
Mocht je van andere lessen nog leuke foto's hebben of maken dan zijn die natuurlijk ook welkom!
Alvast bedankt voor de hulp!

 

  Syndroom van Asperger
Door: Juf Naomi

Er is inmiddels al veel gezegd over de dagritmekaarten. We hebben echter nog nooit verteld waarom we die zijn gaan maken. Natuurlijk kwam het idee niet zomaar uit de lucht vallen.

Door het vak Sociaal Emotionele Ontwikkeling in het laatste jaar van mijn opleiding kwam ik in aanraking met het Syndroom van Asperger, dit is een aan autisme verwante stoornis. Deze stoornis bleek ik ook bij een kind te herkennen. Dit kind werd echter op school helemaal niet bijgestaan of begeleid in zijn handicap.
Een kind met het Syndroom van Asperger hoeft namelijk helemaal niet zo anders te zijn. Het kind kan goed leren en kan door zijn intelligentie heel goed meekomen met de rest. Zo gebeurt het vaak genoeg dat die kinderen door de leerkracht niet worden opgemerkt, maar er is wel degelijk iets aan de hand. Ze hebben vaak ruzie met klasgenoten en krijgen daar steeds de schuld van, terwijl ze zelf het gevoel hebben niets verkeerd te doen. Zodra er een andere leerkracht voor de klas staat of een gymles plotseling niet doorgaat kan het kind dat niet begrijpen. In zijn hoofd zat toch een schema waarin gegymd zou worden.
Sommige kinderen kunnen hun onbegrip op school heel goed verbergen en deze kinderen zul je als leerkracht niet snel opmerken.
Doe je dat toch dan zijn het hele kleine zaken die al kunnen helpen.
In het onderstaande artikel worden een aantal van die zaken genoemd. Hieraan wil ik echter nog het gebruik van dagritmekaarten of een dagschema toevoegen. Een kind is zo gebaat bij structuur en zal voor zichzelf heel veel rust vinden in een schema dat voor elke leerkracht een kleine moeite is om te gebruiken!
Het artikel geeft volgens mij heel duidelijk een aantal oplossingen die je kunt doorvoeren in de klas.

Voor deze kinderen zijn we begonnen met het maken van de kaarten. We hopen dat er ontzettend veel kinderen zijn die er gelukkiger van worden!

Syndroom van Asperger


Gezocht!
Door: Juf Naomi

Een nieuwsbrief vol oproepjes deze keer.
De lente is weer in aantocht en we zijn voor de site op zoek naar leuke lessen over de lente.
Zelf heb ik al een aantal ideeŽn opgedaan, deze zullen binnenkort op de site verschijnen!
We zijn echter nog op zoek naar veel meer lessen. Het mogen ook gewoon ideeŽn zijn die ik dan zelf uit werk voor jullie!
De bedoeling is om lessen voor alle bouwen te hebben.
Het kunnen lessen zijn over vogels, bloemen, pasen e.d.
Alles wat je maar kunt bedenken bij het thema "De lente".
Alvast ontzettend bedankt voor jullie hulp!


500 Lessen
Door: Juf Naomi

Het heeft een tijdje geduurd, maar we hebben het dan nu voor elkaar. 500 Lessen zijn inmiddels te vinden op de site.
De tijden dat we 50/100 lessen per maand uploaden zijn nu helaas wel voorbij. Door het vele invallen en de baan op donderdag en vrijdag van Juf Naomi schiet het er vaak bij in nieuwe lessen te bedenken.
Ook vinden we dat de lessen wel wat kwaliteit moeten hebben voordat we ze plaatsen. Vaak zijn er wel kleine ideeŽn, maar deze kunnen ook op het forum geplaatst worden.
We gaan ons best doen de site met nog meer lessen uit te breiden en het tegelijk toch overzichtelijk te houden.
Mocht je hierover nog ideeŽn of opmerkingen hebben dan kun je altijd een mail sturen naar naomi@jufnaomi.nl


Forum
Door: Juf Naomi

We hebben de laatste maand gemerkt dat het forum steeds meer gebruikt wordt.
Er worden nieuwe onderwerpen geopend en vragen beantwoord van mensen!
We zijn heel erg blij dat jullie de voordelen van het forum hebben gevonden. We proberen zoveel mogelijk antwoord te geven op de vragen die daar gesteld worden. Helaas is het soms niet mogelijk deze vragen alleen op te lossen en daarom wil ik jullie nogmaals vragen een kijkje te komen nemen op het forum.
Ook als je zelf vragen hebt ben je natuurlijk altijd welkom.
Je vindt het forum onder het kopje "Schoolbord" boven aan de site!
Veel plezier!


Statistieken
Door: Japie82

Zoals in elke nieuwsbrief weer een aantal feitjes over Jufnaomi.nl.
Gegevens dateren van 24 februari 2005

Website:
Host URL: http://www.jufnaomi.nl
Aantal lessen: 501
Aantal bezoekers: 132.861 (sinds 26 oktober 2003)
Aantal bezoekers per dag: tussen 300 en 900
Drukste dag: 6 december 2004 -> 892 bezoekers
Drukste dag deze maand: 21 februari 2005 -> 758 bezoekers
Aantal MB ruimte: 55,089
Aantal GB dataverkeer: 64.483 (sinds 01 januari 2004)
Aantal GB dataverkeer: 11.820 (in februari 2005)

Zoekmachine (op Jufnaomi.nl)
Aantal zoekacties: 25272
Aantal zoekwoorden: 4521

Links
Aantal links: 70
Aantal keren geklikt: 14658

Forum:
Aantal leden: 44
Aantal topics: 61
Aantal berichten: 243
Aantal bekeken topics: 21531

Nieuwsbrief
Aantal ontvangende leden: 182
Jaar: 2
Editie: 2

Diddl Dagritmekaarten
Aantal kaarten: 568
Aantal bezoekers: 26315
Drukste dag: 19 januari 2005 -> 544 bezoekers


Colofon

De redactie van deze nieuwsbrief is te bereiken op nieuwsbrief@jufnaomi.nl

Wilt u een bijdrage leveren aan deze nieuwsbrief dan kunt u mailen naar bovenstaand adres.
Adverteren
Wilt u adverteren? Neem dan contact op met adverteren@jufnaomi.nl.
Aan- en afmelden
Iedereen die zich bij Jufnaomi.nl aanmeldt ontvangt automatisch deze nieuwsbrief. Wilt u deze niet meer ontvangen kunt u zich hier afmelden.

Ontvangt u de nieuwsbrief nog niet zelf kunt u zich hier aanmelden.