Jufnaomi.nl Nieuwsbrief - jaar 2, editie 1

januari 2005

In deze editie:

Het nieuwe jaar is begonnen! Wegens drukte verschijnt deze editie niet op de 24e, zoals normaal, maar vandaag, de 28e.
Natuurlijk hebben we het in deze editie over de nieuwe dagritmekaarten die een groot succes zijn! Veel plezier!

Japie82


Nieuwsbrief bestaat 1 jaar
Door: Juf Naomi

De nieuwsbrief bestaat deze maand een jaar. We zijn begonnen met een stuk of 20 "leden". Inmiddels hebben we er meer dan 150. Per week zijn er nog veel mensen die zich aanmelden en maandelijks krijgen we maar weinig afmeldingen.
We doen ons best zoveel mogelijk nieuws in de brief te vermelden. Zoals de leukste nieuwe lessen en de nieuwe thema's.
We hebben inmiddels 2 sites, maar blijven gewoon 1 nieuwsbrief houden. De nieuwsbrief zal dus over beide sites gaan.
Trots waren we dit jaar jullie te melden dat de klas van juf Naomi door was naar de finale van Thinkquest, juf Naomi slaagde voor de Pabo en later een baan vond. Maar ook de nieuwe lesideeŽn die we jullie aanmochten reiken. We hopen dat jullie er veel aan hebben gehad. Het komende jaar zullen we de leukste en leerzaamste lessen zeker vermelden in de nieuwsbrief.
In de tweede nieuwsbrief was al te zien dat de kleuren van jufnaomi.nl veranderd waren. We hadden eerst een roze site, maar zijn al snel overgegaan op deze lay-out.
Ook zijn de lessen een aantal keren opnieuw ingedeeld. Dit allemaal om de site overzichtelijker te maken, zodat iedereen de juiste lessen kan vinden.
De komende jaren zullen we hier altijd aandacht aan blijven besteden. Er zullen zeker nog meer lessen op de site komen en we zullen de site dan ook blijven uitbreiden. Maar het belangrijkste is dat jullie de lessen kunnen vinden die je zoekt. Dat je niet via een enorme omweg bij de juiste les komt. We hopen dat jullie tevreden zijn over de indeling van de site op dit moment. Mochten er nu of in de toekomst op- of aanmerkingen zijn dan horen we dit graag!


Druk, druk, druk
Door: Juf Naomi

We zijn weer begonnen aan een nieuw jaar. Dit zou moeten betekenen dat de rust op school een beetje zou wederkeren. Maar niks is minder waar. Met een vaste klas 2 dagen in de week komt er toch wel iets meer bij kijken dan een beetje invallen. Zo waren er in de tweede schoolweek al kijkavonden. Ouders kwamen langs om de rapporten van de kinderen te bekijken. Doordat ik niet altijd aanwezig ben op school was dit een heel gerace. Maar ik ben er heel erg blij om dat ik het wel heb gedaan, je leert er elke keer weer van.
Maar ook het invallen loopt op dit moment heel erg goed. Elke dag is er wel een extra dag werk. Helaas nog geen vaste baan te vinden.
Het nadeel van dit vele werken is wel dat de site er een beetje onder gaat lijden. Ik heb bijna geen tijd om lessen te bedenken en nieuwe thema's uit te werken.
Daar komt nog bij dat er dagelijks heel veel verzoekjes binnen komen voor de dagritmekaarten. De meeste vrije tijd gaat toch daar in zitten. Daarom wil ik jullie (nogmaals) vragen om lessen op te sturen. Ik merk dat er dagelijks heel veel mensen op de site komen, maar dat er maar heel weinig lessen binnen komen. Dit vind ik persoonlijk erg jammer. Door de lessen met mensen te delen wordt het lesaanbod steeds groter en wordt het onderwijs steeds leuker en zinvoller.
Toch kan ik me heel goed voorstellen dat je geen lessen op andermans site wilt zetten. Ik deed het ook niet voordat ik aan deze site begon! Ik hoop dat jullie veel plezier hebben aan mijn lessen en mochten er op- of aanmerkingen zijn dan hoor ik dat graag. Lessen kunnen altijd nog beter worden!


Dagritmekaarten
Door: Juf Naomi

Bijna dagelijks krijgen we verzoekjes binnen voor nieuwe dagritmekaarten. Tijdens de vakantie was dit gemakkelijk bij te houden, maar nu het werken weer is begonnen wordt het steeds lastiger. Toch vinden we het erg fijn dat jullie verzoekjes blijven sturen! We doen ons best ze zo snel mogelijk voor jullie te maken.

We hebben ook nog een vraagje voor jullie! We zijn erg benieuwd hoe onze kaarten door jullie gebruikt worden. Veel verzoekjes gaan over kaarten die thuis gebruikt kunnen worden en ook voor kaarten op school komen regelmatig verzoekjes.
Het lijkt ons leuk een aparte pagina te maken met foto's waarop te zien is hoe de kaarten gebruikt worden. Dit is voor andere mensen misschien weer een stimulans de kaarten ook te gaan gebruiken.
We zouden het erg leuk vinden als jullie hieraan mee zouden willen werken. Maak een leuke foto van je kaarten thuis of op school! Deze kun je sturen naar didddagritme@jufnaomi.nl
Als je wilt kunnen we ook je naam en de klas erbij vermelden!


Thema Romeinen
Door: Juf Naomi

In mijn eigen klas zijn we op dit moment bezig met het thema de Romeinen. Nadat we de eerste week gewerkt hebben rondom de tsunami werd het nu weer tijd voor een uitgebreid thema. Omdat we een combinatieklas 6/7 hebben is het lastig een geschiedkundig thema te zoeken. Vooral ook omdat de Romeinen een onderwerp is dat volgens onze methode in groep 6 aan bod moet komen.
Toch hebben we besloten het wel te doen, vooral ook omdat wij als leerkrachten beide ontzettend veel van geschiedenis houden.
Een aantal lessen over de Romeinen had ik al voordat we aan dit thema begonnen gemaakt. Deze worden nu ondergebracht onder het Thema Romeinen, te vinden op de thema pagina.
Omdat we alle vakken betrekken bij onze thema's zullen er echter nog meer lessen volgen in alle verschillende vakgebieden. Mochten jullie nog leuke aanvullingen hebben dan zijn die natuurlijk altijd welkom! We hopen dat jullie iets kunnen met dit thema!!

 

  Werkbladen
Door: Juf Naomi

Sinds kort hebben we een begin gemaakt met een werkbladenpagina.
Als invalkracht merk ik dat het vaak handig is een aantal werkbladen voor handen te hebben. Ook heb ik 2 dagen in de week een combinatieklas en doordat de kinderen ook nog eens op heel veel verschillende niveaus werken vind ik het altijd wel handig werkbladen in de klas te hebben. Gelukkig zijn er een aantal sites waar je deze werkbladen kunt downloaden.
Zelf hadden we ook al een aantal werkbladen tussen de lesideeŽn staan, maar nog geen echte reken en taal werkbladen. Terwijl juist deze werkbladen zo goed te gebruiken zijn.
Daarom besloten we om een aparte pagina te maken met allemaal werkbladen. Door tijdgebrek staan er nu nog maar weinig bladen op. Dit wordt zo snel mogelijk uitgebreid!
Mocht je nog verzoekjes hebben voor bepaalde werkbladen dan wil ik er altijd wel mijn best voor doen deze te maken!
Veel plezier ermee!


Kinderboekenweek 2005
Door: Juf Naomi

Het lijkt nog heel ver weg, maar we zijn al druk bezig met het thema van de Kinderboekenweek 2005. Het thema voor dit jaar is................De toveracademie.
En daar kun je natuurlijk heel goed Harry Potter voor gebruiken. Hij zit op een toveracademie en er zijn ontzettend veel lessen te vinden over deze jonge tovenaar.
Maak bijvoorbeeld eens een boek met je leerlingen. Een spreukenboek of een toverdrankenboek. Wat dacht je van een partijtje Zwerkbal in de gymzaal.
Of maak je eigen toverstok!
Dit is nog maar een beginnetje van wat uiteindelijk een groot thema moet worden. Zowel voor de boven- als onderbouw. Natuurlijk zijn we ook voor dit thema nog op zoek naar lesideeŽn! Je kunt ze zoals gewoonlijk uploaden op de site. Ideetjes kunnen ook vermeld worden op het forum.
Het plan is om ten tijde van de kinderboekweek een zeer uitgebreid thema te hebben!


Statistieken
Door: Japie82

Zoals in elke nieuwsbrief weer een aantal feitjes over Jufnaomi.nl.
Gegevens dateren van 28 januari 2005

Website:
Host URL: http://www.jufnaomi.nl
Aantal lessen: 479
Aantal bezoekers: 120120 (sinds 26 oktober 2003)
Aantal bezoekers per dag: tussen 300 en 900
Drukste dag: 6 december 2004 -> 892 bezoekers
Drukste dag deze maand: 10 januari 2005 -> 824 bezoekers
Aantal MB ruimte: 50,419
Aantal GB dataverkeer: 50.753 (sinds 01 januari 2004)
Aantal GB dataverkeer: 13.248 (in januari 2005)

Zoekmachine (op Jufnaomi.nl)
Aantal zoekacties: 21477
Aantal zoekwoorden: 4024

Links
Aantal links: 69
Aantal keren geklikt: 12290

Forum:
Aantal leden: 40
Aantal topics: 57
Aantal berichten: 231
Aantal bekeken topics: 17262

Nieuwsbrief
Aantal ontvangende leden: 164
Jaar: 2
Editie: 1

Diddl Dagritmekaarten
Aantal bezoekers: 16582
Drukste dag: 19 januari 2005 -> 544 bezoekers


Colofon

De redactie van deze nieuwsbrief is te bereiken op nieuwsbrief@jufnaomi.nl

Wilt u een bijdrage leveren aan deze nieuwsbrief dan kunt u mailen naar bovenstaand adres.
Adverteren
Wilt u adverteren? Neem dan contact op met adverteren@jufnaomi.nl.
Aan- en afmelden
Iedereen die zich bij Jufnaomi.nl aanmeldt ontvangt automatisch deze nieuwsbrief. Wilt u deze niet meer ontvangen kunt u zich hier afmelden.

Ontvangt u de nieuwsbrief nog niet zelf kunt u zich hier aanmelden.